Viena, city break de 4 zile

De : Ion

În octombrie 2021, mi-am serbat ziua de naștere cu un city break in Viena. Nu am reușit să scriu articol atunci parțial din cauza faptului că aveam mâna dreaptă în gips și parțial pentru că îmi era lene. Acum mi-am scos de la naftalină notițele și pozele și vreau să îți zic ce am făcut și cât m-au costat 4 zile în capitala Austriei.

Cât ne-a costat tot (2 pers.):

 • Bilete avion dus-întors cu asigurare și locuri selectate: 84 euro
 • Cazare Airbnb 3 nopți: 212 euro
 • Viena city pass 2 zile: 196 euro
 • 3 cine: 126 euro
 • Bilete metrou-aeroport: 18 euro
 • Suveniruri: 26 euro
 • Cafele și street food: 208 euro
 • wc: 1 euro

Total: 871 euro

Ce e de făcut 4 zile în Viena:

Ziua 1

Catedrala Sf. Stefan

După un zbor lin am ajuns pe aeroportul din Viena. Am luat trenul S cu 8.6 euro pentru 2 persoane până în Wien Mitte. De acolo am schimbat 2 metrouri până în inima Vienei, la Stephansplatz. Direct din gura de metrou am dat ochi în ochi cu catedrala Sf. Stefan. Înfometați după atâta drum, am băgat un wurst în pâine până la cazare.

Cina

Am vrut să vizităm un templu al berii la cină și să gustăm din faimosul șnițel vienez. Pot să spun că restaurantul Bier & Bierli este un dar divin pentru umanitate.

Ziua 2

Palatul Schönbrunn

După o cafea bună de la o brutărie Anker, am luat autobuzul hop-on hop-off de la stația din fața Operei din Viena. Am coborât direct la Palatul Schönbrunn. Acolo sunt mai multe obiective de vizitat: pe lângă palatul în sine, grădinile din jur, unde am găsit un labirint din gard viu, Gloriettestrasse, diverse statui, lacuri artificiale și grădina zoologică (toate cu intrarea asigurată de Vienna Pass). Este probabil cel mai frumos loc din Viena și ai putea lejer să petreci o zi întreagă aici.

Palatul Belvedere

După Schönbrunn, am luat iar autobuzul hop-on hop-off și am coborât la stația următoare, Palatul Belvedere. E un palat drăguț dar nici pe departe la fel de impresionant. După Belvedere a mers o gustare 1000% cu specific vienez, sushi.

Plimbare mai lungă

După ce și-au dat mâna berea și sushi-ul din stomac, am purces spre a vizita tot ce se putea în centru: Albertina; Schmetterlinghaus (un muzeu cu fluturi vii); Maria-Theresien-Platz cu cele 2 muzee în onglindă.

Cina

După cam 30k de pași făcuți, ne-am răsplătit cu 1 metru de coaste de porc la Ribs of Vienna. Locația este destul de ascunsă dar merită căutarea.

Ziua 3

Prater

În ziua 3, ne-am dat seama că este ziua națională a Austriei și orașul era extra aglomerat. Am luat autobuzul și am mers la parcul de distracții din Prater. Acolo am văzut muzeul Madame Tussauds; ne-am dat în Giant Ferris Wheel; și ne-am plimbat cu Liliputbahn, trenul liliputan.

Palatul Hofburg

După Prater, am luat autobuzul înapoi în centru. Pe drum am văzut Biserica St. Francis of Assisi și pe unde a mai cântat Mozart. Complexul Hofburg, deține mai multe muzee. Noi am văzut doar Muzeul Sisi; Școala de calărit spaniolă; Trezoreria Imperială; Librăria Națională. Intrarea era gratis pentru că era ziua națională dar noi oricum aveam Vienna Pass.

Cina

La cină, am băgat un burger regulamentar la restaurantul 1516. Este o micro-berărie unde se servește și mâncare. Este super atmosfera aici.

Ziua 4

Stadtpark

În ultima zi am avut la dispoziție doar dimineața înainte de plecare. Ne-am luat câte o cafea și pe modul relaxare ne-am plimbat agale într-un parc foarte frumos.

Ce am fi vrut să facem dar nu am reușit:

 • Să mergem cu barca până în Bratislava. Este la doar 30 de min.
 • Să urcăm în turnul de televiziune.
 • Să vedem Karlskirche.
 • Să mergem la un concert clasic.
 • Să vedem târgul de Crăciun.

Părți bune

 • Viena city pass este esențial dacă vrei să economisești bani. În pass ai inclus plimbările cu autobuzul hop-on hop-off, intrare la majoritatea muzeelor și multe alte activități cum ar fi trenulețul liliputan sau roata din Prater.
 • Street food demențial. Nu se compară cu nimic cârnații de la tonetele de street food.
 • Pe 26 octombrie este ziua națională a Austriei. De ziua națională, majoritatea muzeelor au intrare liberă. Ai grijă să nu faci ca noi să iei city pass într-o zi în care oricum e gratis.

Părți rele

 • Sunt enervanți și agasanți cei care încearcă să îți vândă bilete la operă. De fiecare dată când treceam pe acolo îmi întindeau biletele în față.
 • Cam reci cu turiștii vienezii.
 • Scump. Nu este cea mai accesibilă destinație turistică.

Concluziile mele

Viena este un oraș frumos cu multe de văzut. Până să văd Praga, era orașul meu preferat. Are toate ingredientele pentru un city break perfect, parcuri mari, palate peste tot, activități la bâlci, clădiri vechi, multă istorie, street food bun, bere exceletă și la final o doză de dulce cu bomboanele lor Mozart.

Ce zici?