Venom – Review-ul lui Ion

De : Ion

Tăgăduire (disclaimer)

Am văzut Venom la Cinema City Galați cu probabil cel mai civilizat public de până acum. Sala era plină și nu mi-a intrat nicio lumină de telefon în ochi, nu era niciun copil în jurul meu. Erau zero cocalari care „îl știu pe actoru’ ăsta măă. E ăla care a jucat cu aia…„și nici o persoană sexomarxistă care să facă gât că „de ce un actor alb joacă cu un costum de negru pe el?„. Ai grijă că urmează spoilere!

Cea mai mare îngrijorare a filmului a fost lipsa omului păiangăn. Este de înțeles pentru Venom, deși un personaj destul de cunoscut printre fani, a purtat temerea nu o facă performanță fără omul arahnidă prezent. Cu atât mai mult cu cât Tom Hardy, a bătut cuba cu Sony pentru încă 2 filme în pielea simbiotului.

E mai complicată treaba pentru Sony vrea își facă universul lui cu super eroi, sau mai degrabă cu anti-eroi și deocamdată Venom e prima lor încercare. O apucăm vedem o grămadă de filme Spider Man dar … fără Spider Man, filme cu vampirul Morbious, un film cu Silk (versiunea feminia a omului păianjen), Black Cat, Silver Sable, Kraven, Jackpot, Nightwatch și probabil și altele pe care încă nu le-au anunțat. Ideea e ei au drepturile de autor asupra a 900 de perjonaje Marvel și au planuri mari.

Review

Venom are noroc de Tom Hardy, își face toți banii, după părerea mea a salvat filmul de la un dezastru. Își joacă rolul foarte bine, și dacă nu țiai dat seama, vocea simbiotului e tot vocea actorului, doar puțin fumată.

Fără discuții acest Venom e cu multe clase peste simbiotul din filmul cu Tobey Maguire la toate capitolele. Probabil cea mai mare problemă a fost faptul filmul pare a fost intenționat pentru audiențele mature, ar fi trebuit conțină scene mult mai violente și limbaj licențios, dar ca de obicei … pentru bani, l-au cenzurat puțin și l-au adaptat pentru audiențe minore.

Alt punct minus este povestea în sine. Firul narativ este destul de clișeic și ușor de intuit ce și cum urmează se petreacă. Poveste e în felul următor:

Un fel de Elon Musk indian cu accent de britanic trimite o nava spațială înspațiu. Se întoarce cu niște canistre pline cu spermă cosmică și când zic se întoarce, refer se prăbușește undeva în Asia. Bineînțeles Elon Musk începe imediat experimenteze pe oameni și lucrurile scapă de sub control. În același timp, Eddie Brock face o gafă, își pierde prietena, locul de muncă și e vai de capul lui până se întâlnește cu mâzga cosmică și devin BFF.

Bineînțeles savantul rahitic și maro își vrea mucii negri înapoi și face tot posibilul pună mâna pe Venom. Între timp aflăm Eddie s-a ales cu cel mai prost simbiot dintre toate și de fapt planul mucilor este se ducă înapoi pe planetă lor mai apoi se întoarcă cu o armată de sacâz ne mănânce pe toți. Savantul frustrat pe firma lui de securitate, pune mâna pe un simbiot și se decide se bată cu mano a simbiot cu Venom.

Mare surpriză, Venom câștigă și tot rămâne în friend zone cu fosta lui gagică. Noroc de efectele speciale blană și de jocul actoricest al personajelor. În rest, filmul este chiar ok, nu e demn de laudă dar are farmecul lui și parcă mi-a plăcut mai mult decât nu mi-a plăcut.

A, da și la final apare Carnage.

Efecte: 85 de ioni – Nu prea înțelegeam ce se întâmplă când se băteau simbioturile

Firul narativ: 45 de ioni – Pentru că e un clișeu

Personaje principale: 90 de ioni – Tom Hardy

Personaj negativ: 80 de ioni – chiar a jucat bine actorul

Verdict final: 75 de ioni 

Ce zici?