„The Guardians” – sau The Avengers rusesc

De : Ion


Am dat din greșeală peste filmulețul asta și am fost plăcut surprins. Știu că este un film prost doar din primele secunde, dar s-ar putea să fie genul de film perfect pentru o duminică seara. Am căutat detalii despre el, și asta am aflat:

Zaschitniki sau tradus în engleză, „The Guardians” este un film cu supereroi rusesc. Pelicula este regizată de un armenian de care nu a auzit nimeni și cu niște ruși cu nume greu de pronunțat pe care oricum îi uit. Premisa este cam aceeași ca la Captain America și The Avengers, dar privită cu ochi sovietici, adică, URSS în timpul războiului rece se plictisea și s-a gândit să se joace cu adn-ul a 4 oameni oferindu-le puteri cu iz slavic:

Arsus – Se transformă în urs când vrea muschiu’ lui și poate controla cât % din corp se transformă.

Khan – Tipul din filmuleț, e cu săbiile în formă de seceră, pe lângă oameni, ca să se clameze seceră grâu.

Ler – Toată viața m-am întrebat ce este ăla „ler”, acum știu că este un super-erou rus. Ler-ul poate controla pământul, și mai tot ce ține de el, crează cutremure, face omuleți de nămol când nu e zăpadă și etc.

Xenia – Numele este foarte original, dar lăsând asta, rușii sunt mai puțin sexiști ca Marvel, aducând o femeie super-erou în prin plan. O să îmi spui ca Black Widow iar eu o să îți răspund că Black Widow (Natasha Romanoff) s-a născut și antrenat să fie așa de black și așa de widow în URSS, deci rușii câștigă detașat la femeile super-erou. Xenia este fata cu apa, poate să manipuleze lichidele, și să înoate mai rapid ca Michael Phelps.

„Shield” în filmul asta este înlocuit de „Patriot” o organizație secretă care este condusă, nu de Samuel L. Jackson fără un ochi, ci de o femeie, pe care încă nu știu cum o cheamă.

Sunt foarte curios de această replică rusească. Chiar dacă sunt un copil în corp de om mare și ador filmele Marvel și universul creat de Stan Lee, mă intrigă și sunt curios cum ar fi arătat industria de filme, dacă ar fi caștigat marele URSs războiul rece.

Filmul o să se găsească întâmplător în „portul cu pirați” peste fix un an, deci cel mai probabil o să uit de el.

 

 

Comentarii ( 1 )

  1. Acum cativa ani tot auzeam de un film rusesc, pe care nu l-am urmarit. Ceva cu vampiri si cu o creta a destinului. Day & night sau ceva de genul, multi ziceau ca e bun, am dat drumul la film, dupa 5 minute nu am mai rezistat, parea o prostie. Rusii sunt cu filmele cum sunt chinezii cu democratia, paraleli!

Ce zici?