Team building la Moeciu și Frăția Somonului

De : Ion0 Commentarii15 Vizualizari

Thecon Adventures este numele de cod al team building-ului anual Thecon. La a 5-a ediție Moeciu a fost destinația preferată, nu pentru natura magică, castelul lui Vlad , sau masivele impunătoare ale munților, ci pentru că aici am gasit cazare pentru 60 de persoane într-un timp destul de scurt. Regina Munților ne-a găzduit și ne-a dăruit libertate, dar nu peste munți ci peste o pajiste mică să ne desfășurăm jocurile de team building.

Logistic a fost un coșmar, dar echipa organizatorică s-a descurcat mai bine ca la orice ediție de până acum. Lucian a luat team building-ul în cârcă și a căutat timp de o lună în fiecare zi cazare până să găsească regina. Apoi, alături de colegii lui de bază: Oscar, Vasi, Boghiu, Laurențiu și Ioana au pus la cale tot ce a trebuit ca cele 2 zile de aventuri să iasă perfect.

Cum coordonezi 60 de persoane?

Ne-am împărțit în 8 echipe a câte 6 – 7 persoane. Fiecare echipă a primit un pașaport cu toate probele ce urmau să se desfășoare pe fusta reginei. Băieții ne-au pregatit 3 trasee pline de apă, un Treasure Hunt și o probă specială cu ouă. Fortuna (zeița, nu casa de pariuri) m-a pus în echipa roz cu Claudia, Miha, Cristina, Boghiu și Alex. Ne-am autointitulat Frăția Somonului datorită rozului somon al eșarfelor pe care le-am primit.

Așa au arătat echipele:

Nr Rosu Albastru Verde Gri Galben Mustar Roz Maro
1 Adela Porto Mihut Adina Dora Monica Claudia Oana S.
2 Andrada Ioana Anut Andreea Cristina C. Mihaela Mihaela Gabriela
3 Vio Elena Corina Oana B. Noemi Ion C. Cristina G. Marius
4 Nicolae Oana C. Giucu Lucian Vasi Gogu Ion Laurentiu
5 Gabi Alex B. Cezar Adina Pana Alex Z. Boghix Sorin
6 Teo Marian Bob Res Ochiu Cosmin Alex C. Ionut
7 Adrian Oscar George H. Adi P. Tiberiu

Traseele:

Circuitele au avut la bază ideea de hexatlon cu probe puse cap la cap unde 2 echipe erau puse să se dueleze și câștiga echipa cu cel mai bun timp. Apa a fost laitmotivul tuturor traseelor și a fost perfectă pentru vremea bună de care am avut parte. Toata agitația noastră a atras vizitatori care stăteau la gardul vilei curioși de “ce-or face tâmpiții ăștia aici?”

Treasure Hunt:

Pentru că Lucian și ceilalți colegi au fost full cu organizarea traseelor, m-am oferit eu să fac concursul de Treasure Hunt împreună cu Porto. Recunosc că am fost puțin duși în eroare din cauză că pe Google Maps nu poți vedea cu precizie toate drumurile de țară și curțile private ale oamenilor. Pe hârtie toată lumea ar fi trebuit să alerge cam 3-4 km dar în realitate au alergat nu mai puțin de 10km. Urmăriți de câini, plini de sudoare, unii de zgârieturi și cu muște ce roiau în jurul lor de la mirosul transpirației, toate echipele au terminat cu succes, au rezolvat problemele din posturi și au trecut prin cele 8 puncte. Traseul a avut loc sus pe munte la Cheile Grădiștei.

Proba oualelor

Proba specială a fost gândită de Marius și Sorin. Concursul constă în participarea echipelor la o licitație de obiecte banale cu care trebuia ulterior să construiască un dispozitiv care să prindă 6 ouă aruncate de la etajul 1 fără să se spargă. M-am simțit ca într-un episod din Storage Wars. Fiecare echipă a avut la dispoziție o perioadă de timp să analizeze obiectele și să își facă un plan. Cu un buget fictiv de 1500 de criptomonede, reprezentanții echipelor au trebuit să liciteze pentru obiectele necesare planurilor lor.

Frăția Somonului a reușit să se claseze pe locul 2 la această probă după ce dispozitivul creat de noi a prins cu succes toate cele 6 ouă inițiale. Aruncarea de la etajul 2 a fost etapa de departajare unde echipa verde ne-a bătut, un ou de la noi aterizând pe marginea dispozitivului.

Clasamentul final

După 2 zile de probe, răsturnări de situație în clasament, muncă intensă în echipă, zeci de ouă sparte, câteva grătare, cantități impresionante de cuba libre, clasamentul final a arătat în felul următor:

Nr Echipa Traseul 1 Traseul 2 Traseul 3 Treasure Hunt Proba Oua Total
1 Roz 105 115 70 70 90 450
2 Maro 40 105 60 150 70 425
3 Gri 85 80 105 50 80 400
4 Verde 75 55 50 110 100 390
5 Albastru 80 60 95 90 60 385
6 Galben 115 85 55 30 70 355
7 Rosu 50 50 115 10 80 305
8 Mustar 30 30 30 130 10 290

Highlights al team building-ului:

 • Cand te bucuri ca ai nimerit in echipa rosie dar iti amintesti de M_ _ _ PSD
 • Poza de grup
 • Binecuvantarea de dinaintea probei
 • Cand 5 muncesc si tu te uiti
 • Nicolae se crede water bender
 • Cand te topesti la 10 shot-uri de tequila
 • Ion C. si-a amintit cum e in razboi
 • Luci si-a pierdut verigheta
 • Ion cauta verigheta lui lucian
 • Sorin si-a luat blue screen
 • Porto si Ion au facut un balon sa leviteze
 • Nicolae se grabea sa ajunga la proteste
 • Corina a sarit intr-un sac XXS
 • Porto a ramas blocat in topogan si s-a obisnuit cu ideea
 • Cand te enervezi atat de tare incat vrei sa arunci cu un caine in echipa ta 

 

Ce zici?