Sunt ambasador pentru clubul de programare pentru fete „Code Girls” – jurnal tata la gemene ep.5

De : Ion

Lucrez în domeniul IT de 10 ani în cadrul companiei Thecon. De-a lungul timpului, am avut multe colege programatoare, dar balanța a înclinat mai mereu de partea „cârnaților”.

Vrem sa echilibram această balanță din mai multe motive:

  • De cele mai multe ori, fetele sunt mai serioase și conștiincioase. Majoritatea fetelor cu care am interacționat au o doză de seriozitate mai mare decât băieții, care vin în domeniu cu o superficialitate și o aroganță caracteristică vârstei.
  • Fetele văd lucrurile puțin diferit. Perspectiva feminină asupra unor probleme este de cele mai multe ori subtilă și mai așezată față de băieții care se dau cu capul de problemă până să o rezolve. Nu este o perspectivă mai bună ca alta, argumentul meu este că sunt valoroase amândouă.
  • Mediul de lucru e mai curat și miroase frumos. Știu, pare o banalitate, dar prezența chiar și a unei singure fete transformă biroul dintr-o grotă întunecată cu stalactite de pufuleți într-o încăpere aerisită cu un miros îmbietor.
  • Sunt tată de gemene și îmi doresc ca fetele mele să crească într-un mediu în care nu mai există stereotipuri dăunătoare și în care egalitatea de șanse este reală, nu doar un slogan.

Astfel, anul acesta, grupul de inițiativă „IT Girls Thecon” a lansat un nou proiect denumit „Code Girls”.

Code Girls este un club de IT exclusiv pentru fete. Obiectivul principal este să creeze o comunitate care să încurajeze și să faciliteze educația și alfabetizarea tehnologică în rândul sexului feminin.

Nevoi concrete

  • Înființarea clubului și oferirea unei platforme cu resurse ușor de accesat pentru orice fată interesată de domeniul IT.
  • Strângerea de fonduri în cadrul semimaratonului 2024: Vrem să strângem suma de 25.500 lei, cu care să susținem cursuri de programare pentru 30 de fete.
  • Înființarea unei rețele de mentorat pentru membrele clubului: Fetele vor avea acces la profesioniști din domeniu pentru îndrumare în carieră.
  • Dezvoltarea unui proiect comunitar de către membrele clubului.

Am înscris proiectul la Semimaraton Galați 2024.

Avem nevoie de alergători care să se înscrie aici și să alerge alături de noi pe 26 mai. Fie că ești pasionat de IT, de alergare sau pur și simplu vrei să contribui la o cauză nobilă, înscrierea ta poate face diferența. Vino să susții și să te implici în creșterea diversității și incluziunii în domeniul tehnologiei!

Ce zici?