Starbucks a deschis la Galați și am fost să îi văd în acțiune.

De : Ion

Starbucks a deschis pe 16.11 primul sediu cofeinizat în Galați, pentru oameni care au nevoie de cafea în viața lor. Mă număr printre zombii care beau licoarea magică pentru a putea funcționa corespunzator în fiecare zi.

M-au invitat la o degustare de cafea miercuri seara. La degustare de vin am mai fost, asta daca prin degustare se înțelege să bem toată sticla. La degustare de cafea nu am mai fost. Bineînțeles că m-am dus. Curios de cum arată noua locație și pregătit să pun poza pe instagram cu butelca de cafea. Am intrat timid in incintă.

 

Experiența

Totul arată foarte bine, curat, staff-ul parea pregătit cu șorțulețe roșii, meștereau după bar la poțiuni. În creierul meu voiam să cer ceva foarte slab cofeinizat pentru că era seară, dar m-a luat prin surprindere barista cu „ce doriți” și tot ce a putut articula Smeagol din mine a fost: ăăă cappuccino grande. În timp ce scriu acum imi urasc decizia, oricum sleep is for the weak.

Cafeaua e ireproșabilă, din câte am înțeles folosesc numai cafea arabica și au ei tehnicile lor ascunse să fie mereu fresh. După ce s-a strans lumea în cafenea, 2 fete barista cu experiență și pasiune pentru cafea, ne-au explicat cum se miroase și se gustă cafeaua. Ne-au dat să gustam niște shot-uri dintr-un sortiment de cafea de-al lor și să gust portocale cu scorțișoară. Nu am mai mâncat niciodată portocale presarate cu scorțișoară. Am trăit degeaba. Sunt extrem de bune mai ales în combinație cu puțină cafea. M-a luat o avalanșă de amintiri despre Crăciun și copilărie, deja îmi cântau colinde în cap, m-am simțit dezarmat și șocat de simpla combinație.

Apoi ne-au prezentat câteva date despre Starbucks și cum au planuri să mai deschidă în viitorul apropiat cafenele în alte locații din Galați. Ne-au dat tort și tot felul de prăjiturele. Dacă ne mai dadeau multe făceam diabet. La plecare drept cadou ne-au oferit o punguță cu cafea și un termos pe care îl pot personaliza cum vreau.

Prețuri:

Ce beau eu cel mai des și mă interesează:

  • Caffe Latte – Tall 12 lei – Grande 13 lei – Venti 14 lei
  • Cappuccino – Tall 12 lei – Grande 13 lei – Venti 14 lei
  • Ciocolata calda – Tall 12 lei – Grande 13 lei – Venti 14 lei

De ce beau cafea?

Doctorii spun că e bună cafeaua pentru tine, că previne diabetul, e un bun antioxidant, scade riscul afectiunilor cardiovasculare, că nu creează dependență și alte chestii. Nu știu ce să spun, eu sunt dependent, îmi îngălbenește dinții iar din când în când o mai vărs și pe mine. Avem o relație love-hate. Dar nu o să ne despărțim prea curand.

Una peste alta, am intrat în rândul lumii moderne, acum avem Starbucks. Ce pot să le spun, mult succes și să deschidă unul mai aproape de mine. Poate cofeinizați vom fi o societate mai productivă.

Ce zici?