Se lansează Openhub Creative Cluster

De : Ion

Openhub Creative Cluster este un proiect ambițios ce promite să adune la aceeași masă întreprinderi locale, mediu universitar și autoritățile locale pentru dezvoltarea economică și culturală a regiunii de Sud-Est a României. Clusterul de Industrii Creative “Open HUB” va fi un organism neguvernamental, nonprofit, apolitic, fără personalitate juridică, dar care poate dobândi personalitate juridică.

Despre eveniment:

Vineri, 13 aprilie 2018 are loc evenimentul de lansare al clusterului de Industrii Creative “OpenHub”. Conferința va avea loc în Galați, în incinta Facultății de inginerie din cadrul Universității “Dunărea de jos” din Galați, în sala Aula Magna, începând cu ora 10. Intrarea este liberă pe bază de înscriere. Mai multe detalii și formularul de înscriere pot fi găsite aici.

Ce este un cluster?

Un cluster este o concentrare geografică a instituțiilor și companiilor cu domenii de activitate comune sau complementare. Un grup de firme, instituții de stat și de învățământ, care lucrează împreună pentru dezvoltarea economică regională.

De ce industrii creative?

Există numeroase avantaje ale județului Galați care sunt încă neexploatate la adevăratul lor potențial și care pot sprijini atractivitatea economică din această zonă, făcând-o să devină un pol de creștere de importanță naționala și europeană în următoarea perioadă.

Din perspectiva economică și culturală a Regiunii Sud Est a României, activitățile industriilor creative sunt extrem de importante prin valoarea lor dinamică și nu doar static economică, aducând o contribuție vitală la dezvoltarea societății acolo unde economiile tradiționale, bazate pe agricultură, industrie sau comerț, nu au funcționat.

Conceptul de “industrii creative” (Culture and Creative Industries – CCI) este un termen relativ recent, fiind introdus la mijlocul anilor ‘90 în Australia și dezvoltat în Marea Britanie, și cuprinde următoarele domenii a căror activitate implică creativitate artistică și/sau științifică: arhitectură și regenerare urbană, artă și design, artele spectacolului, film și video, fotografie, inventiăa industrială și inteligență artificială, mass-media, meșteșuguri tradiționale, monumente și turism cultural, muzică, publicitate, software și jocuri video interactive, tipărituri și legătorie, web design, etc.

De ce să participi la eveniment?

Vei cunoaște oameni cu pasiuni și interese comune cu ale tale, oameni cu dorință de dezvoltare. Vei afla cum acest cluster îți poate ajuta afacerea să crească. Tot la eveniment poți afla numeroasele oportunități de tu și afacerea ta puteți beneficia prin aderarea la cluster.

Ne vedem acolo!

Ce zici?