Printre Copaci și Tiroliene: O Zi la Parcul de Aventură Escapeland

De : Ion

Adânc în pădurea Garboavele, în spatele Muzeului Satului, printre fumul grătarelor și sforăitul leilor din Grădina Zoologică a apărut Parcul de Aventură „Escapeland”. În acest tărâm al evadării am fost recent cu o parte din colegii de la birou să escaladăm copacii de stejar și să facem febră musculară.

Febră am facut, copacii însă nu i-am escaladat pe toți pentru că sunt destul de multe trasee și e dificil să le faci pe toate în aceeași zi fără să fii atlet profesionist.

Parcul are 15 trasee pe diferite nivele de dificultate colorate aproape ca centurile de karate:

  • Mov – doar copii (5-10 ani);
  • Galben – copii (de la 7 ani) și adulți fără structură musculară;
  • Verde – copii (de la 10 ani) și adulți care mănâncă spanac;
  • Albastru – adolescenți (de la 14 ani) și adulți care vor să se dea mare;
  • Roșu – adolescenți (de la 16 ani) și adulți cu frică de Dumnezeu;
  • Negru – adolescenți (de la 16 ani) și adulți care prizează redbull și nu le pasă de integritatea lor corporală.

Mereu am crezut ca am frică de înălțime când, în realitate, am frică de a nu cădea în gol. De acest aspect mi-am dat seama pe traseul roșu când aproape am rămas acolo pentru că bicepșii mei de semizeu intraseră în grevă spontană. Totul a fost bine pentru că în permanență ai 2 chingi ce te țin legat de un cablu solid.

Pe lângă trasee, parcul mai are și două tiroliene, una de 150 de metri și una de 180 de metri. În centru este un loc frumos amenajat de măsuțe cu umbră. Există baie destul de curată și 2 tonomate cu răcoritoare dar care din păcate nu funcționeză cu cardul, doar cash. Biletul se plătește la un totem electronic (el vrea cu cardul) iar în bilet închiriezi doar echipamentul, promenada prin incintă fiind fără cost.

Prețul este de:

  • 35 lei pentru adulți si 25 lei pentru copii – miercuri și joi
  • 40 lei pentru adulți și 30 lei pentru copii – vineri și duminică

Când am fost noi încă se lucra la parcare și la asfaltare și din ce m-am documentat va trebui să mai apară și un bob suspendat pe undeva pe acolo.

Concluzia

A fost o super experiență, cu siguranță o să revin să fac și traseul negru. E cel mai bun mod să îți dai seama dacă o carieră de alpinist utilitar ți s-ar potrivi.

Dacă nu ai mașină, poți să ajungi la Gârboavele cu un transportator privat care face curse către și dinspre Pădurea Gârboavele sâmbăta și duminica, din oră în oră. Prima plecare este din Bariera Traian (capătul autobuzelor) la ora 9:30, iar ultima din Pădurea Gârboavele (din fața Muzeului Satului) la ora 20:30.

Ce zici?