Am mancat fancy la 55 Pub (Review)

De : Ion

Miercurea trecută în drum spre birou mă oprește o față familiară. Era Vlad, bucătarul de la noul renovat 55 Pub, căra 2 sfecle într-o pungă de piață. Îl intreb ce mai face pe unde mai muncește. Îmi arată cu degetul peste drum. S-a angajat la 55 Pub, un local ce pe dinafară iți dă o senzație de jazz combinat cu steam punk. Se ducea să lucreze la noul lui meniu. Mi-a spus foarte pasionat ce bunătățuri urma să gătească, că urmărește ca la carte o rețetă premiată cu o stea michelin dar nu am reținut decât, pește sau pui la felul principal. Îl întreb dacă pot să vin să gust și eu. Foarte senin mi-a răspuns că ar fi încântat dacă aș veni. Urmau ca joi să deschidă oficial. Grăbit i-am mulțumit și am plecat în drumul meu.

După cum i-am promis, am luat mândra la braț și am mers spre local. Din fericire e foarte aproape de mine, în zona tribunalului. Am fost întâmpinați de o chelneriță zâmbăreață ce ne-a așezat la masă. Ne-a prezentat meniul și ne-a spus că totul va costa 55 de lei de persoană. Te-ai prins? pentru că se numește 55 Pub. I-am zâmbit tâmp pentru că tot nu am înțeles ce urma să mănânc.

Canape – Chipsuri din tapioca cu icre afumate

Chipsurile arătau în mare fel, dar m-a șocat că erau doar 2, eu fiind fomist, obișnuit să mănânc ca Louis CK, nu până mă satur, ci până încep sa mă urăsc. După am aflat că era doar canape, un fel de „teaser” înainte să începi să bagi în tine. Am trecut peste cantitate și le-am mancat. Aveau un gust foarte bun.

Starter – Salată de sfeclă cu andive, dressing de zmeură și ricotta

Salata din punctul meu de vedere a fost cea mai slabă parte a serii pentru un singur motiv: Nu avea carne. Doar glumesc, salata a fost foarte gustoasă, combinația de andive cu sfeclă roșie m-a surprins, e foarte bun. În plus chelnerița ne-a uimit cu un pahar de vin roze și ne-a promis ea că merge foarte bine cu salata. Mai meltean de felul meu am întrebat daca trebuie să plătim și pentru vin, după am aflat ca era inclus în meniul nostru.

Fel principal – Pui cu arpacaș, piure de vinete și emulsie de lapte bătut  și Șalău cu ulei de paprika afumată, dovlecei cu dressing de sprot afumat și cartofi zdrobiți

La felul principal am avut de ales între carne de pui și pește. Ne-am luat din fiecare câte o porție ca să putem gusta tot. Chelnerița a mai venit cu un pahar de Sauvignon Blanc demisec spunând că este recomandarea bucătarului pentru acest fel de mâncare. Nu a mai rămas nimic în farfurii, totul a fost o explozie de gusturi. Pur și simplu delicios. Carnea de pește ca și carnea de pui au fost gătite la perfecție, deloc uscate, se topeau imediat cum iți atingeau papilele gustative.

Desert mousse de ciocolată cu pișcoturi în ceai verde și gem de caise

Ce-ai pățit, o minunăție! Desertul adus într-un pahar de martini, nu promitea cine știe ce. Ce poate fi așa de special la ciocolată? Nu știu ce i-a facut la mousse-ul acela dar era incredibil de gustos. Foarte tare, nu mă așteptam. Voiam să îmi mai iau unul dar îmi era rușine și milă de silueta mea atât de neglijată și slab întreținută.

Review-ul

Restaurantul este reamenajat frumos în stil de Jazz, cum ar spune un prieten, cred că au băgat mult cașcaval în el. Când am fost eu, cânta o formație live. Nu erau cei mai buni, dar creau o atmosferă plăcută. De la intrare până la masă, în jur erau doar zâmbete și un zumzăit de restaurant ocupat. Chelnerii erau profesioniști și amabili, cu lecția învățată. Știau tot meniul, ce conține, prețurile și dacă erau prinși în offside, reveneau imediat cu informația. Mâncarea probabil a fost cea mai mare surpriză pentru că nu mă așteptam să fie atât de gustoasă. Arăta fancy, dar nu știam în ce mă bag. Știam că Vlad gătește bine, cu pasiune pentru arta bucătaritului dar m-a surprins plăcut. Bravo Vlad!

Nu pot decât să iți recomand să încerci și tu, am văzut că pun mereu dish-uri noi pe facebook si arată bestial. Dacă ești la prima întâlnire sau a 2-a sau pur și simplu vrei să impresionezi o fată, e locul perfect, e intim. Nu prea e de mers cu băieții la o bere, dar au o terasă pe acoperiș perfectă pentru asta. Chiar dacă nu ești fan mâncărurilor sofisticare ca mine, poți să testezi să spui că ai făcut-o și pe asta.

Ca sa trecem și la verdictul final:

Localul primește 79 de ioni (pentru că sonorizarea nu a fost cea mai reușită)

Mâncarea primește 91 de ioni (pentru că a fost bună).

Servirea primește 98 de ioni (nu am avut niciun reproș)

În total 55 Pub primește: 88 de ioni

Am facut și un filmuleț să vezi cum a fost toată experiența:

Comentarii ( 2 )

  1. Ioan Badea

    Nu stiam ca esti si critic muzical. Sa-mi spui te rog si mie, ce trupa de jazz consideri tu ca e cea mai buna din Galati.
    Ioan Badea

    1. Ion

      Salut Ioan, cum ti-am scris si pe facebook, nu e o critica la adresa formatiei sau a talentului vostru. Au fost niste probleme tehnice cred, si nu s-a auzit cel mai bine. Apreciez munca voastra, si va multumesc penru atmosfera pe care ati creat-o.

Ce zici?