Line icons, iconițe cu simțul fashion.

De : Ion

Chiar mă întrebam în anii anteriori când erau pe val iconițele flat, ce le poate bate? Cât de simplu poți să le mai faci? Răspuns: Uite cam atat de simplu. Iconițe făcute doar din linii.

Pictogramele liniare, au început să fie la modă cam din 2013 odată cu apariția lui iOS 7. Se îmbină perfect cu designul flat, ele iți oferă imediat reprezentarea grafică a ceea ce vrei să trasmiți. Sunt simple, curate și elegante dar ascund un je ne sais quoi (m-am murdărit de franceză), o doză de sofisticătură, ceva, exact ca fata pe care ți-o dorești (ceva e în neregula cu mine, tocmai am comparat fata visurilor mele cu niște iconițe). Adevarul este că te îndrăgostești imediat de ele, iți fura privirea și acolo te ține. Pot fi folosite aproape peste tot, oferind proiectului tău o estetică fresh, și placută vizual.

În cazul în care construiești un site și folosești aceste pictograme mai peste tot, o soluție înțeleaptă este să folosești un font din iconițe, mai degrabă decât .png-uri sau .svg-uri care ocupă spațiu și iți îngreunează viteza de încărcare a paginii, cel mai bun exemplu fiind Font Awesome, probabil cel mai folosit font de iconițe pentru site-uri. În plus iconițele pot fi ulterior manipulate (culoare, mărime, opacitate…) și schimbate foarte ușor din CSS, ca pe orice font.

Pentru că sunt băiat bun, și vreau să mă pun bine cu tine, cititorul meu fidel, o să iți las mai jos o listă cu toate fonturile, line icons, pe care le știu. Sper că te-am ajutat și că proiectele tale de acum vor fi mai sexy, la fel ca toți iepurașii din conacul lui Hugh Hefner.

1.Free Lightwing Icon Font

1

2.Outline Icon Free Font

2

3.Line Icon Set V1.0

3

4.Vector Line Icons Font

4

5.Dripicons Weather Free Icon Font

5

6.Dripicons

6

7.Simple Line Icons Webfont

7

8.Stroke Icons

8

9.Themify Icons

9

10.Flat Line Icons WebFont

10

11.Free Linea Iconset

11

12.Free IOS7 Vector Icons

12

13.Free Line Style Icons

13

14.Stroke 7 Icon Font

14

15.Outlined Icons

15

16.Feather Icon Set

16

17.Web Agency Icon Pack

17

Ce zici?