Justice League – Review-ul lui Ion

De : Ion

Tăgăduire (disclaimer)

Este primul film pe care l-am văzut la Cinema City Galați imediat după deschiderea oficială. Părerea mea s-ar putea să fie influențată de puțin alcool. Dar e safe să citești în continuare, nu există spoilăre, cred.

Review

Filmul începe exact unde se termină Batman vs Superman (2016) cu Superman mort și cu lumea șocată că și-a pierdut extraterestrul preferat. Batman și Wonder Woman o pun în secret de o adunare a eroilor în timp ce aceștia își văd de viețile lor liniștite fără să știe ce îi așteaptă. Bineînțeles că apare și antagonistul, face prăpăd obligând protagoniștii să își unească forțele și să se bată cu el.

Cel mai bun lucru la film sunt personajele

Este probabil cel mai important lucru, având în vedere că toată dinamica filmului se învârte în jurul lor. Se vede că au depus mult efort în conturarea personajelor și au reușit să le ofere un backstory chiar dacă pentru câteva dintre ele nu au avut un film separat în spate ca Batman sau Wonder Woman.

Batman

Am citit mai multe articole care spun că Ben Affleck nu dă tot din el și pare că nu îi place acest rol. Eu nu am văzut asta, am observat un Batman autentic, cu replici pertinente, care după părerea mea a făcut tot posibilul să nu eclipseze celelalte personaje. Am simțit și chimia dintre el și amazoana minune. Mai au mult până la un prim date, dar deocamdată e blocat în friendzone.

Wonder Woman

Deja nu prea mai am ce să scriu despre Gal Gadot. Joacă la fel de bine ca în filmele precedente. Au folosit cu cap succesul filmului ei, fără ea, pelicula era mult mai slabă. Este eroina mea prefertă și arată superb rupând oase de gândaci, sau exoschelet ce au ei..o să vezi.

Aquaman

După părerea mea, Jason Momoa a jucat excelent, și-a atribuit rolul de tip dur, un fel de antierou căruia nu prea îi pasă de ce se întâmplă dar când contează face ceea ce trebuie. A avut replici foarte bune și probabil a fost cea mai bună alegere din toată distribuția filmului. Se potrivește perfect cu personajul și are cele mai bune șcene din film.

Pentru băieți: Nu veni cu prietena la film, o să îi vadă pătrățelele și o să uite pentru câteva minute că exiști. Sau dacă vii, ia niște șervețele să îi ștergi băluțele de la gură.

Pentru fete: Sunt efecte speciale, nimeni nu arată așa!

The Flash

ESte cel mai amuzant personaj. Are majoritatea scenelor comice și le livrează în mare stil. Am avut câteva rețineri având în vedere că eram atașat emoțional de Barry Allen din serialul The Flash și mă așteptam să fiu dezamăgit că nu este jucat de același actor. Mă bucur că m-am înșelat, Ezra Miller își însușește rolul în stilul lui fără să strice esența personajului. Pot spune că sunt mulțumit de ambele versiuni ale lui Flash.

Cyborg

Cel mai slab conturat personaj, probabil și datorită greutății de expresie sub acea mască care îi acoperă jumătate de față. Dar chiar și așa, actorul Ray Fisher face o treabă foarte bună cu ceea ce i s-a dat. Sunt sigur că o sa îl mai vedem și o să înțelegem mai bine ce se întâmplă cu Cyborg în următoarele filme DC.

Ce a scârțâit…

Antagonistul nu a fost pe placul meu, puțin cam exagerat. Rapiditatea cu care treceau de la o șcenă dramatică la alta. Adică ceea ce vreau să spun este că au încercat să ne arate și să acopere cât mai multe chestii într-un format de film de 2 ore. Tocmai pentru că înțeleg acest aspect și mă aștept ca personajele să devină din ce în ce mai bine conturate cu fiecare film.

Superman

Nu am spus nimic despre el, pentru că nu vreau să dau spoilere. Dar majoritatea defectelor acestui film se datorează din păcate lui Superman. Nu pot spune mai multe, te las pe tine să vizionezi pelicula și să îți faci o părere.

Concluzia:

Este un film foarte bun, îl recomand cu căldură. Problemele cu el au fost legate de limitarea poveștilor a 6 personaje cheie în doar 2 ore. Mult prea puțin timp pentru a le face dreptate. Te-ai prins? Pentru că filmul se cheamă „Liga Dreptății”. Cine traduce filmele și de ce? Oricum aceleași probleme le-a avut și primul Avengers.

Având în vedere toți factorii care oricum nu interesează pe nimeni, trecem la verdict:

Efecte: 75 de ioni – am simțit efectele speciale, nu m-au introdus în lumea lor. De multe ori filmul a părut filmat doar într-un studio verde.

Firul narativ: 88 de ioni – După părerea mea povestea a fost bună, cu mici scăpări.

Personaje principale: 92 de ioni – Actorii s-au inchegat foarte bine cu personajele.

Personaj negativ: 78 de ioni – Prea multe efecte speciale, nici nu mi-am dat seama ce actor îl juca.

Verdict final: 83 de ioni 

Comentarii ( 5 )

 1. vasiandrei

  Super articol! Felicitări, Ion! Aştept cu nerăbdare următoarele articole!

  1. Ion

   Ma bucur mult ca ti-a placut. 😁 Incerc sa scriu din ce in ce mai des.

 2. La personaje sa inteleg ca a fost o medie intre 100 90 90 90 90 pentru personajele principale. 100 a luat stii tu cine. Ea.

  1. Ion

   Da :)) ai inteles perfect esenta filmului.

Ce zici?