John Wick 3 – Review-ul lui Ion

De : Ion0 Commentarii0 Vizualizari

Disclaimer

Am văzut John Wick 3 – Parabellum la Cinema City Galati la avampremieră. Avampremiera este un fel fancy de a spune că apuci să vezi filmul înaintea sărăciilor. Făcând abstracție de sentimentul fals de împlinire personală, am intrat în sala de cinema cu inima strânsă pentru că știam ce mă așteaptă. Nu ești în pericol de spoilere.

Review

Filmul are deja 95% pe Rotten Tomatoes, și 8.7 pe IMDB. La al 3-lea film, această serie este un unicorn cinematografic. Regula sau obiceiul hollywoodian este ca seriile de filme să o dea în bară după succesul primului film din acea serie. Motivul este evident, pur și simplu nu mai e ceva nou și fresh pentru ochii tăi și o să simți că vezi același film dar cu mici diferențe.

Nu ai idee cât de mult mă bucur că John Wick a spart tiparele și își face singur regulile.

Am primit fix ce mi-am dorit

“He killed a man with a pencil” spunea un mafiot rus despre asasinul John în al 2-lea film. Asta i-am zis și Mihaelei neînțelegând ce că$#t mănânc. Am mințit-o puțin că e un film de dragoste între un om îmbrăcat frumos și soția lui moartă și că încearcă să scape de trecutul lui dar oamenii răi nu îl lasă în pace. Și mai mult decât atât își iubește cățelul atât de mult încât este în stare să omoare pentru el.

Au fost 2 ore încontinuu de acțiune bine executată cu cascadorii extraordinare și scene originale cinematografice de conflict. Mi-a plăcut maxim fiecare minuțel.

Părțile bune

  • Primești exact ce te aștepți să primești ba chiar mai mult.
  • Keanu Reeves s-a născut pentru rolurile de Neo, Constantine și John Wick.
  • Halle Berry joacă bestial și pare că este etern bună.
  • Nimănui nu îi pasă de poveste dar cumva funcționează.
  • Filmul nu se ia nicio secundă în serios dar paradoxal o face într-o notă sumbră și serioasă.
  • În loc să evite clișeele le-au transformat în părțile cele mai bune ale filmului
  • Multă acțiune mișto cu cai, căței, motociclete și tot felul de alte tâmpenii la care nu m-aș fi gândit.

Părțile nașpa

  • Anumite șcene sfidau puțin legile fizicii.
  • La un moment dat, un tip este înjunghiat într-o șcenă cu o sabie scurtă ca mai apoi să arate același tip cu sabia înfiptă în el de 1 metru.
  • Personajul secundar jucat de Laurence Fishburne (Morpheus din Matrix) joacă slabuț și neconvingător pentru mine și pare că joacă în film doar să atingă coardă nostalgică Matrix.

Concluzie

John Wick 3 este ca o întâlnire cu un prieten vechi cu care nu te-ai mai văzut de un car de ani, dar pentru prietenia voastră timpul nu contează și depănați amintiri plăcute la câteva beri. Este ca sentimentul ala când găsești 10 lei în buzunarul de la geaca de iarnă. Este ca acel sentiment când arunci o bucată de hârtie la coș și ești sigur că nu nimerești dar hartia intră. E ca atunci când scapi telefonul cu o mână și îl prinzi imediat cu cealaltă după ce îți stă inima o secundă. E ca atunci când te trezești panicat că ai întârziat dar îți dai seama că e sâmbătă.

Efecte: 95 de ioni – Foarte tari toate scenele de acțiune

Firul narativ: 70 de ioni – Nu mi-a păsat deloc

Personaje principale: 98 de ioni – John Wick e deja legendar

Personaj negativ: 80 de ioni – Consiliul vieții nu au învățat nimic din primele 2 filme

Verdict final: 86 de ioni

Ce zici?