Istoria produselor Apple: Toate iterațiile Apple din 1976 până în 2017 într-o singură poză

De : Ion

Toată lumea are momente când navighează internetul până dă peste pisici care cantă nyan nyan, ceva porn obscur cu 2 fete și o cupă, sau pur și simplu ajunge pe 9gag și 4chan și scrolează ca un zombi fară creier. Așa am dat peste posterul ăsta interesant care mi-a furat privirea.

Nu sunt fan Apple, chiar deloc, urăsc produsele lor, mi se pare că sunt mult prea scumpe și limitative. Fac o tonă de bani pe spatele unor hipsteri (dacă folosești Apple, tu ești excepția).  Fac parte din tabara Android si Windows.

Ipocrizia supremă…

Este că eu îmi petrec cam 8 ore pe zi în fața unui iMac (Retina 5K, 27-inch). Photoshop-ul și produsele Adobe zbârnâie pe el, merg brici. La început eram foarte stângaci cu el însă acum m-am obișnuit și mă mișc decent pe el. Am învățat scurtături și cum să navighez fără bătăi prea multe de cap. Problema este că acasă lucrez pe laptop cu Windows, și a trebuit să îmi educ creierul să lucreze în paralel, câte un sistem de operare pentru fiecare emisferă, ca să fiu eficient în ambele tabere. Sunt un fel de Airbender al OS-urilor.

De ce urăsc să lucrez pe Mac:

 • Nu pot să dau cut, nu merge Ctrl+c adică Command+c (pe Mac),
 • aaa da pentru că ei sunt mai speciali și au redenumit niște taste care sunt în acelasi loc ca la orice PC și fac același lucru.
 • Nu pot să dau Backspace, trebuie să apăs Fn+Delete.
 • Când apăs Enter nu intră în folder, îl redenumește.
 • Nu pot să redenumesc fișiere în masă. Adică dacă am 1000 de poze și vreau să le redenumesc pe toate într-un album cum faci pe windows de iți pune un număr la fiecare fișier langă orice denumire ai dat, mult noroc pe mac.
 • Ca să vezi mai multe imagini în full screen nu poți să dai dublu click și apoi să navighezi pe săgeți. Trebuie să le vezi in „preview” apăsând tasta space, apoi poți să dai pe săgeți, dar nu ai deloc control asupra imaginii.
 • Bineînțeles, pentru că nu trebuie să fie ca la windows, cele 3 ferestre pe care le folosești de obicei să dai minimize, restore down și close, sunt în direcția opusă, în stânga sus.
 • Vrei să ajuți și să dezvolti comunitatea, să faci aplicații și chestii mișto? Trebuie să le dai cam 100$ pe an pentru un Apple Developer Account. La vecinii de la Android trebuie să plătești o taxă de înregistrare de 25$ și iți faci de cap.
 • Dacă ai periferice cu baterii, nu le folosi. Tastatura și mouse-ul de la mac consumă baterii pe bandă rulantă.
 • Nu prea sunt jocuri pentru Mac.

Și câteva motive pentru care îmi place:

 • Poți să dai undo, ctrl+z în finder (windows explorer). Dacă ai șters din greșeală un fișier și dai ctrl+z ți-l pune la loc.
 • Tasta F3.  Iți deschide toate ferestrele la care lucrai și ți le prezintă pe tot ecranul puțin mai mici să poți alege repede ce ai nevoie.
 • Poți să iți organizezi fișierele după culoare.

Înapoi la infografic:

Acest infografic conține peste 580 de produse Apple înghesuite într-un poster. De la Apple I până la iPad Pro, Powerbook, Newton, Mackbook, iPod chiar și consola lor de gaming Pippin.

Link către imaginea în rezoluție mare aici.

Dacă vrei să îi vezi originea intră pe  Pop Chart Lab.

Comentarii ( 2 )

 1. Domnu’ Hater, am rezolvarea la 2 probleme de-ale tale in tutorial la mine pe site 🙂
  https://munteanubogdan.com/tutoriale/scurtaturi-uzuale-pentru-mac-os/

  Space face preview la orice. Într-un folder cu mai multe poze, poți apăsa space și săgeată în jos dacă sunt afișate în mod listă sau poți selecta pozele pe care le vrei (Command ⌘ + A pentru toate ) și apeși Option ⌥+Space și se deschide un slideshow și apoi din sageti le parcurgi pe toate in full screen.

  La faza cu „nu sunt jocuri pe Mac”, când mă vezi pe Steam, de pe ce crezi că joc? :))

  Sunt de acord că perifericele Apple consumă mai ceva ca un Golf 4 pe benzină.

 2. Ion

  Foarte tare articolul tau, ca un utilizator de mac as dori sa aflu mai multe, as aprecia mult daca ai mai scrie tips and triks, cred ca mi-ar fi de folos.

  Jocuri pe mac sunt pe steam dar nu foarte multe, si pe langa asta nu sunt foarte bine optimizate. Am incercat sa joc CS pe iMac si imi cad frame-urile din cand in cand si nu stiu motivul. Oricum cred ca ce incerc sa spun este ca e foarte bun la munca dar in rest… :/

Ce zici?