Interviu cu Unity Squad

De : Ion

Pentru că este prima dată când încerc acest tip de articol, am vrut să o fac pentru a promova mișcarea și dezvoltarea personală. Primul meu interviu este cu membrii unei trupe de dans. Eu nu sunt dansator din cauza picioarelor mele stângi dar mereu mi-am dorit să fac parte dintr-o trupă.

Cine sunteți?

Cine suntem? Noi suntem contemporanii dansului, alergători spre un viitor posibil dar nu plauzibil în ochii maturității. Contradictorii replicii „N-o să faceți nimic cu asta!”. Deja facem, deja am făcut. Suntem aici. Ne vedeți? Încăpățânaţii, impulsivii, sufletiştii, pasionaţii, visătorii, nebunii. Noi suntem vagonul cu artiști. Ne-am urcat în tren acum mult timp și încă mai avem până ajungem la destinație. Care o fi aia? Când ne-om ridica capetele de pe ghiozdanele pline cu adidași rupţi poate vom vedea, momentan schimbăm şireturi colorate.

Vagonul nostru are oglinzi și muzică bună. Câteodată mergem din compartiment în compartiment pentru a-i invita și pe alții la noi acasă, dar oamenii sunt sceptici, nu vorbesc cu străini. Ei bine, acum nu mai suntem străini. Salutări, încântaţi de cunoştinţă! Noi suntem Unity Squad!

Cu ce vă ocupați?

Ocupăm loc de visat. Dansăm. Asta facem. Cât dansăm? De cât timp dansăm? Nu credem în timp, toți de-o vârstă. Ne ținem de mână; formăm un scut in jurul viselor noastre, pentru că-s ale noastre și nu ni le spulberă nimeni. Creștem împreună, învățăm împreună, experimentăm împreună, descoperim împreună. Nu tânjim după unităţi monetare, avem deja unitatea noastră. Doar vrem să ne auziți. Auziți? Începe melodia. Tre’ să fugim pe scenă.

De ce ați ales să faceți asta?

Pentru că.. muzica. Totul se învârte ca vinilul în lumea din care venim. Motivați de cuvinte și portative, muzica și dansul se-mpletesc într-o coadă spic. „Speak up or shut up!” Tu de ce nu faci ce-ţi place?

Credeți că o să renunțați vreodată la dans?

Nu avem în vocabular cuvântul „renunț”. Comunicarea noastră e prin semne. Avem un limbaj dezvoltat. Da, putem spune că citim mult: povestea mișcării, emoţia tremuratului, istoria creativității, dezvoltare personala, terapie de grup, consiliere de cuplu; dansăm singuri, toți și în perechi. Dansul nostru n-are reguli, are baze. Baza stă în cultură. Oameni cool și cooltivaţi.

De ce U.S?

Pentru că ne ținem de mână, toți într-un cerc, cypher i se mai spune pe la noi, fiecare membru fiind diferit, fiecare membru având personalitatea sa, aspirațiile, viziunile sale, stilul său, fiecare fiind un personaj; și cu toate că ne diferențiem prin atât de multe aspecte, stăm toți în același cypher. Când dansăm nu mai exista conflicte sau neînțelegeri, există doar conceptul de mișcare. Toți ne învârtim în jurul conceptului de mișcare și asta ne unește.

Noi suntem Unity Squad! Hai în vagonul nostru cu oglinzi și muzică bună!

Începând cu 7 decembrie, în fiecare sâmbătă și duminică de la orele 18:00 – 20:00 băieții și fetele țin cursuri de Street Dance la Casa de Cultură a Studenților Galati Str. Științei nr.115

Sau sună-i: 0755-306-764

Au și un clip aici.

În aceeași sală unde se țin cursurile am făcut un sketch acum ceva ani:

Ce zici?