Hardcore Henry, filmul FPS

De : Ion

Hardcore Henry este o producție de lung metraj filmată integral cu camere GoPro montate pe capul cascadorilor. Acest film imită experiența de a urmări pe cineva care joacă într-un first-person shooter. E blană rău filmul. L-am văzut pe tot făra să respir și mai vreau. Nu te aștepta să aibă o poveste complexă cu multe personaje și intrigi savuroase. Exte exact ceea ce vrea să fie, o capodoperă a efectelor vizuale și atât.

Plot:

Acest Henry Duru’, interpretat de o echipă de cascadori, este un super-soldat amnezic, ce se trezește într-un dirijabil deasupra Moscovei. Sare din el, naiba știe cum ajunge pe străzi, omoară zeci de soldați, ajutat și sfătuit de Jimmy (Sharlto Copley), un om de știință nebun ce poate poseda mai multe corpuri. Henry face toate nebuniile astea să ajungă la Estelle (Haley Bennett), soția lui, care a fost răpită de antagonistul nostu Akan (Danila Kozlovsky), un corporatist telekinetic.

Bun, nu prea are sens ce am zis, nu-i nimic, ideea de bază este că, filmul imită aproape la perfecție diverse jocuri FPS, ducându-te în diferite zone de acțiune (oraș, clădiri abandonate, nightclub, pădure…) și omoară tot ce prinde cu o varietate de arme (pumni, cuțite, pistoale…).

Concluzie:

Adevarul este că dacă nu ar fi stilul unic prin care a fost filmat, efectele speciale, și câteva scene cu actorul Sharlto Copley, filmul ar fi un mozaic de clișee obosite. Poate părea prea lung la un moment dat, dar eu fiind mare amator al jocurilor, am fost ținut în priză până la final. M-a luat prin surprindere și probabil asta este lucrul pe care l-am apreciat cel mai mult la acest film. Credeam că am vazut toate unghiurile și toate stilurile de filmat, dar această producție mi-a dat cu ‘NT.

Recomand acest film, într-o zi de weekend când nu ai ce face. Gamerii se vor îndrăgosti de el iar pentru ceilalți va fi meh.

Trailer aici:

Ce zici?