Deadpool 2 – Review-ul lui Ion

De : Ion

Tăgăduire (disclaimer)

Deadpol 2 este unul dintre cele mai anticipate filme de anul acesta. Având în vedere că este un sequel aveam multe dubii cu privința lui dar în același timp speranțe mari datorită prestației primului film.  Stai liniștit, ce scrie mai jos e fară spoilere.

Review

Ryan Reynolds își spală toate păcatele cu acest film, o să îți dai seama de ce. Deadpool 2 mi-a întrecut toate așteptările mai ales pentru că m-a indus în eroare cu trailerele. Firul narativ este foarte diferit de ceea ce trailerele încearcă să îți inducă. Filmul face mișto de absolut tot într-un mod al naibii de amuzant. Face mișto de universul DC, face mișto de seria X-Men, iși bate joc de Infinity War, face mișto de el și are o mulțime de cameo-uri. Nu am mai râs așa de mult de la filmele cu Kevin Hart când nu era așa faimos.

E genul de film care știe să se ia în serios când trebuie. O să îți rupă inima de câteva ori, după o să te facă să râzi ca mai apoi la final să zici: De ce a trebuit să se termine? Este exact ca primul film doar că pe steroizi cu mai multe glume, mai multa violență și mai multe efecte. Doar să nu pleci din sală după ce se termină. Mai este o scenă foarte interesantă care sparge toate barierele metafizice ale cinematografiei.

Problema filmului este că nu are un antagonist bine definit. Cable și Deadpool, deși sunt eroi, se încaieră, după care apare o învârtoșeală de poveste, adică un plot twist. Nu zic mai mult că îți stric tot. Cable este jucat de același actor care îl joacă și pe Thanos. Are o prestație foarte bună și aduce doza aia de seriozitate care se îmbină perfect cu ridicolul lui Deadpool.

Toți actorii joacă foarte bine, Collosus este foarte jmecher, are momentele lui de glorie. Introducerea personajelor ca Peter sunt o inspirație bună. Negasonic e la fel de țâfnoasă, Domino e bună rău, Blind Al încă e oarbă și Dopinder vrea sa fie erou ca Deadpool.

Concluzie

Deadpool 2 este un film unic, autentic și amuzant, chiar dacă împrumută cu succes multe din trucurile primului Deadpool. Părerea mea este că îmbunătățește tot ce a oferit primul film. Mă bucur când creativitatea și pasiunea se îmbină atât de bine într-un film de comedie cu super eroi pentru adulți. Abia aștept să apară filmul cu X-Force și de ce nu, poate Deadpool 3 sau, la cum se zvonește, vor sări direct la Deadpool 4.

Efecte: 95 de ioni – E mare păcat că nu a avut bugetul mai mare să fie și mai spectaculos decât a fost.

Firul narativ: 99 de ioni – Trailerele te induc în eroare. Nu ai nici cea mai mică idee în ce te bagi.

Personaje principale: 99 de ioni – Actori foarte buni în pielea unor personaje scrise și jucate excelent.

Personaj negativ: 90 de ioni – E o amestecătură de personaje negative.

Verdict final: 96 de ioni

Ce zici?