Cum să faci level 1 la pescuit când ai 0 xp.

De : Ion

Duminică am fost cu colegii de la birou să pescuim La salcâmi. Salcâmii nu sunt o specie de pește, e un arbore, care vine din America de Nord. Da, nici eu nu știam, aș fi crezut că salcâmii au fost frați cu dacii dar aparent au apărut la noi în țară cu vreo 7 ani înaite de unirea principatelor, prin 1852. La salcami este o baltă mare cu 7 bălți mai mici inconjurate de … salcâmi. Locația este la o distanță de 10 km față de Galați, spre vama Giurgiulești, pe malul Dunării, lângă balta Zătun, cotul pisicii.

Pescuitul

Nu am mai fost la pescuit de la 5-6 ani, de când mi-a făcut tata o undiță din bambus să ma prostesc cu ea în baltă. Întâmplător, aceeași undiță din bambus a supraviețuit și am folosit-o și acum. Am zero experiență când vine vorba de pescuit. Nu pot să fac diferența dintre speciile de pești, ce mănâncă, când și cum se mânuiesc uneltele, cum se montează o undiță, cum pun momelă în cârlig, despre conduita și terminologia de pescar și de ce se spune fir întins. Știu doar câteva mituri de genul „Taci că sperii peștii”. Cică e semi-vrăjeală, în sensul că peștii se sperie doar dacă simt vibrații în apă, îi cam doare la icre că îi povestești prietenului tău de undiță despre câte dorințe ți-ai pune dacă ai prinde peștișorul auriu.

Inițial credeam că balta e cam săracă și peștii au migrat în Spania, Italia, dar doar încurcasem eu speciile. La vreo 30 de min de stat cu undița în baltă și de nădit (un fel de mituit pești cu mămăligă și pâine să se adune într-un loc mai mulți, cam ca la meeting-urile PSD) a apărut primul peștișor. Plini de entuziasm pescăresc, toți masculii prezenți au început să apeleze la toate trucurile să prindă ceva să hrănească tribul. Tribul, puțin dezamăgit de prestațiile noastre s-a pus pe făcut grătarul cu pește cumpărat. Cineva întelept zicea „Niciodată să nu te duci la pescuit fără portofel”. S-au prins numai peștișori mici pe care îi aruncam înapoi în baltă să se facă mai mari. Pot spune că au primit cu suspendare pentru ca sunt la prima abatere.

Clasamentul pescarilor a fost în felul următor:

Cosmin Șerban: 5-6 pești – cred că pe unu l-a prins de 2 ori

Pană Bogdan: 3 pești minori

Ion: 1 pește (și bun)

Mihai Munteanu: 1 rac rătăcit

Am avut și un pescar profesionist lvl 99 printre noi, pe tătăl lui Cosmin pe care nu l-am pus la socoteală pentru că știa ce face, spre deosebire de noi care foloseam tactici aborigene primitive.

În rest

Locația este minunată, natura este mai mult decât generoasă, sunt tot felul de specii de păsări, broaște, pisici, șerpi de privit de la distanță. Ai la dispoziție tot ce vrei, poți să și înoptezi dacă ești pasionat de pescuit. Doamna Ciomaga, gazda noastră, a fost mai mult decât amabilă cu noi și ne-a ajutat cu tot ce am avut nevoie, ba chiar ne-a servit și cu o placintă divină.

Bazin mare:

8:00 – 20:00 – 300lei + 10lei/pers

21:00 – 7:00 – 300lei + 10lei/pers

8:00 – 7:00 – 400lei + 10lei/pers

Bazine mici:

8:00 – 20:00 – 200lei + 10lei/pers

21:00 – 7:00 – 200lei + 10lei/pers

8:00 – 7:00 – 300lei + 10lei/pers

În concluzie

Îmi place la pescuit, e liniștitor, nu e chiar atât de plictisitor pe cât sună, îi înțeleg pe pescari: când prinzi ceva te simți prădator, dominant, un alpha, ai un sentiment de împlinire, probabil înrădăcinat în creierul nostru de evoluție. O fi însemnând că nu mori de foame sau că o să te felicite tribul. Oricum, după peștișorul prins de mine, mă mulțumesc cu experiența pe care am acumulat-o și pot spune încrezător că am ajuns pescar lvl 1. E un sport interesant și merită toată admirația și respectul pentru cei pasionați și pricepuți la așa ceva.

Comentarii ( 2 )

  1. Bună glumița cu peștii!! =))

Ce zici?