Cea mai bună bere Martens

De : Ion

Martens a organizat o degustare unde și-a afișat berile din portofoliu. Aburinde și reci, berile au fost asortate cu mâncarea excelentă de la Craft. Toate au fost descrise și descifrate de către maestrul calității Martens, Manuela Nastasia. Maestrul nu era un viking cu barbă și burtă după cum ne-am așteptat ci o femeie pasionată de chimia berii. Pentru că și noi eram pasionați de chimia berii, am testat muulte sticle. Liviu a întreținut atmosfera și a ținut un joc de Dame cu beri pe post de piese.

Construită în 1978 să satisfacă setea de bere a siderurgiștilor, fabrica de bere a trecut prin diverse transformări. Momentan este deținută de Martens SA, un grup de berari belgieni care fabrică doar bere cu rețete belgiene. Pentru mine fabrica are o însemnătate destul de mare, copilărind în vecinătatea ei. Cred că și acum mai am niște suc de roșii în sticle cu eticheta Premium. Cu timpuri noi, vin beri noi iar Martens conduce acum ostilitățile cu berile Lup, Postavaru, Driver și gama craft MaDonna.

După părerea mea, cea mai buna bere din gama Martens este MaDonna Blonde Magnifique, dar nu m-am convins 100%, trebuie să le mai testez de câteva ori. Îl las pe Pană să le dea note până mă hotărasc eu.

Mereu voi încuraja consumul produselor locale iar la următorul meci, în loc de Timișoreana sau Ursus, consideră o bere Martens.

*Don’t drink and drive. Stay safe!

Ce zici?