Ce este un podcast?

De : Ion

Ca orice fenomen planetar, podcasturile au ajuns pe la noi și abia încep să se popularizeze. Cum formatul de emisiune la TV este înlocuit încet încet de Youtube, Netflix și alte servicii de genul unde publicul are acces rapid și ieftin și radioul începe să aibe concurență serioasă din cauza podcasturilor.

Ce este un podcast?

Tata m-a întrebat asta prima dată când am dat share la primul episod din Podcastul de Vineri. Prima chestie care mi-a venit în minte a fost că e ca o emisiune ca la radio nișată pe care o poți asculta oriunde, oricând.

A 2-a întrebare a fost: De ce este așa lung?

De mult a circulat acest mit că atenția oamenilor este foarte mică și ușor de pierdut. Nu ai stat niciodată să te uiți la un serial cu sezoanele câteodată până te prindea 3-4 dimineața? Același lucru este și la podcast. Dacă subiectul este destul de interesant pentru tine, o să îl asculți pe tot, nu neaparat dintr-o ascultare.

Când ai timp și de podcast?

Alt clișeu pe care îl aud. Frumusețea unui podcast stă în faptul că este acolo, poți să pui pauză, poți să îl asculți oricând. Eu îl ascult când nu am nevoie de creier să gândesc: la sală, când fac curat, când am o muncă robotică de obicei.

Care e cel mai tare podcast?

E o întrebare cu mai multe răspunsuri. Depinde la ce te referi. La noi, după cifre e Buhnici, după nr. de episoade e Între Showuri, la conținut după mine e podcastului lui Micuțu, alții o să îți spună că e Katai. Peste ocean aș zice că Joe Rogan e tata la podcasturi.

De ce ne-am apucat de podcast?

Motivul principal pentru mine este efectul terapeutic pe care îl are asupra mea. Stau cu niște prieteni și vorbim. Al doilea motiv este bineînțeles unul financiar. Sperăm să facem și bani din asta. Drumul e lung și abia am pornit. Al motiv ar fi faptul că aflu lucruri noi cu fiecare episod și mă dezvolt.

Podcastul de Vineri

A venit natural, toată lumea iubește ziua de vineri, unii puțin prea mult (să vezi episodul 12). Formatul podcastului este unul informativ. Încercăm pe cât posibil să oferim ascultătorilor și privitorilor informații valoroase. Era o vorbă „Fiecare persoană știe ceva ce tu nu știi.”

Vrem să îmbunătățim fiecare episod si să oferim cât mai multă valoare. Așa că după cum începem să obișnuim a spune la fiecare episod, dă un subscribe, like și apreciem fiecare comentariu, sugestie și mai ales încurajare.

Dacă ai ajuns până aici și nu înțelegi nimic din ce spun, intră pe www.vinerimedia.ro. Suntem pe aproape toate platformele sociale și aplicațiile de podcast:

RSS
Facebook
Youtube
Patreon
Instagram
Google Podcast
Apple Podcast
Spotify
Stitcher
Castbox
ListenNotes
Anchor
Tik Tok

Ultimul episod aici:

Ce zici?