Căței de război ilustrați în stilul WMFC

De : Ion

WMFC sau World Medieval Fighting Championship este genul de chestie de care nu știai că există dar mereu suspectai. Practic, sunt niște tipi care se cred în evul mediu, se imbracă în armuri de cavaler și își dau cu barda în cap până cad lați.

Primul turneu la nivel mondial a avut loc in Ucraina în 2009 iar cel mai recent în 2017 în Barcelona. Regulile sunt simple: cineva trebuie să cadă la pământ, chiar și dacă i-a pus o simplă piedică. Este un sport destul de periculos având în vedere că: armele sunt 100% reale dar nu sunt ascuțite. Bineînțeles că au tot felul de categorii de bătălii:

Triathlon Duel – e un 1vs1 unde cavalerii se bat în 3 runde cu 3 arme diferite. Puncte se acorda doar celor care lovesc regulamentar în zone permise. Nici aici nu ai voie să lovești sub centură.

Professional fight – tot 1vs1 dar cu 3 runde a cate 3 minute, unde ăștia se bat cu arme prestabilite. Punctele se acordă dacă lovești cu aproape orice.

Five vs five – cred că e destul de clar. 5 malaci vs 5 malaci se bat până cad toți. E cel mai popular mod de bătălie în acest sport.

Royal category – 21 de oameni vs alți 21 de oameni. Practic e o bătaie în toata regula. Cine nu mai are niciun om în picioare, pierde.

All vs all – un fiecare pentru el unde toata lumea se bate cu toata lumea până rămâne unu’.

Dacă nu mă crezi, uite aici bătălie între ucrainieni și ruși:

Și să revin la motivul pentru care eu am aflat de acest sport. Acești căței drăguți desenați ca niște luptători WMFC i-am găsit întâmplător.

Mi-au atras atenția și m-am interesat de bătăliile astea medievale. România nu are încă echipă organizata. Ciudat, la câte bătăi și scandaluri între clanuri sunt la tv ar trebui să fim campioni în fiecare an.

Sursa pozelor este pagina lor de facebook.

Ce zici?