Captain Marvel – Review-ul lui Ion

De : Ion

Disclaimer

Am văzut Captain Marvel la Cinema City Galati cu sufletul la gură pentru că este ultimul film înainte de marele deznodământ Avengers. Este un origin story și primul film din universul Marvel cu o femelă în rolul principal. Făcând abstracție de nivelul de feminism ridicat din film mi-a plăcut, dar au fost și părți meh. Hai să vedem, e fără spoilere.

Review

Captain Marvel mi-a amintit mult de Captain America, nu doar pentru că au același grad dar poveștile se aseamănă. Amândoi au o carieră militară, amândoi sunt fragili la început și oricât de mult sunt puși la pământ se ridică să lupte pentru ceea ce e bine. În același timp, pot face o paralelă și între Carol Danvers, protagonistă, și T’challa (Black Panther). Cei doi au în comun modul în care ambii și-au dezvoltat puterile și caracterele. Deși ne sunt prezentați de la început ca niște badass, ajung să dea de greu ca la final să fie și mai badass decât erau la început. Din ceilalți membri Avengers, Carol împrumută atitudinea sfidătoare a lui Thor, charm-ul lui Iron Man și puterea de neoprit a lui Hulk.

Toată povestea filmului se desfășoară în anii 90 cu protagonista încercând să își descifreze trecutul. Rolul de sidekick îi revine lui Nick Fury, pe vremea aia doar un agent SHIELD. Filmul face o treabă minunată întinerindu-l pe Samuel L. Jackson nici nu îți dai seama că urmează să facă 70 de ani. Deși în celelalte filme arată ca un personaj misterios cu greutate, aici devine personajul comic.

Captain Marvel are câteva plot twists destul de importante și nu pot spune prea multe despre antagoniști că stric filmul. Tot ce o să dezvălui este că inamicul lui Captain Marvel este o rasă de extratereștri pe care am mai întâlnit-o în celelate filme Marvel. Jude Law și Ben Mendelsohn joacă impecabil și se distrează de minune în rolurile primite.

Denumirea de Captain Marvel o să îți fie explicată, de ce Nick Fury și-a pierdut ochiul și alte câteva detalii care nu se prea legau din univers vor avea sens. Totul se îmbină în marele puzzle și e gata pentru marele final. Sunt 2 filmulețe la finalul filmului așa că nu părăsi sala ca restul plebeilor necunoscători.

Concluzie

Concluzia mea este că nu atinge nivelul de badassery pe care l-a atins Wonder Woman dar este o super eroină care a făcut istorie. Ca film l-aș pune undeva pe la mijlocul listei Marvel. E genul de film pe care nu este necesar să îl vezi la cinema dar în contextul actual, trebuie.

Efecte: 95 de ioni – Efecte bestiale mai ales momentul în care Carol devine super saiyan.

Firul narativ: 70 de ioni – Pentru fani, povestea este destul de previzibilă.

Personaje principale: 85 de ioni – Duetul Brie Larson și Samuel L. Jackson funcționează bine.

Personaj negativ: 80 de ioni – Extratereștrii își fac treaba și sunt exact ce trebuia pentru Captain Marvel.

Verdict final: 82 de ioni

Comentarii ( 2 )

  1. Eu până au ajuns la tesseract am crezut că o iau razna la cât de prost mi s-a părut. Abia de acolo m-a prins şi mi-a plăcut.

    1. Ion

      Da, a avut un inceput lent dar trebuia sa dezvolte cumva personajele.

Ce zici?