Botez x2 – jurnal tata la gemene ep.3

De : Ion

Dacă în primul articol am scris despre experiența pre-tatală, in articolul 2 despre coliziunea frontală cu statutul de părinte, acum am trecut peste alt hop, botezul.

Am crezut că organizatul o sa fie mai puțin stresant ca la nuntă, și am avut dreptate parțial dar nu am luat în calcul elementul cel mai crucial, timpul sau mai de grabă, lipsa lui. Înainte de copii, tu esti maestrul propriului tău destin și dispui de cele 24 de ore pe zi după bunul plac. Când intră copii în ecuație, timpul e cu adevărat un concept relativ.

De unde încep?

De la la lista de invitați. Să presupunem că știi ce îți dorești de la botez (ceva mic, sau nu, pentru bani, sau nu, nonconformist sau tradițional … ). Eu am plecat de la un estimat de invitați care ar veni la petrecere și m-am pus pe căutat localuri și cerut oferte.

Am cerut oferte de la câteva restaurante / localuri. Unele mi-au raspuns, altele nu. Am observat că majoritatea oferă servicii asemanatoare și mai toate îți dau 3 oferte de preț, prima fiind mai ieftină dar trebuie să faci tu mai tot iar a 3-a e un fel de „all inclusive” unde îți oferă toate serviciile și te scutesc de mult timp și bătaie de cap.

Eu am căutat cel mai bun raport calitate/preț și pentru minte a fost important să existe o sală pentru copii unde să doarmă, plus să mă scutească de multă alergătură. Uite prețurile primite. *Prețurile erau valabile în septembrie 2023.

Printre oferte, cea care mi-a atras atenția cel mai mult a fost Luna Events. I-am ales pe ei pentru că ofereau cele mai multe servicii în „all inclusive”. De 350 lei de pers nu a trebuit să îmi mai fac griji de nimic. Oferta a inclus:

 • Sala
 • 3 Feluri de mâncare
 • Tort (de la Vera) cu artificii
 • Candy Bar (tot de la Vera)
 • Cheese Bar
 • Tort shoot-uri
 • Șampanie primire
 • Aranjament sală
 • Numar de masă
 • Cutie bani
 • Camera cu pătuț pentru copil
 • Bar nelimitat
 • Cabina foto

Co-Nași

Până la petrecere, cei 4 co-nași au scăldat fătucile în apă și le-au botezat: Mia-Ștefania și Leia-Teodora. Numele au fost alese după 2 bunei care nu mai sunt printre noi dar al căror memorie dăinuește prin ele.

S-a urlat mult, pe alocuri în sincron. S-au lepădat toți co-nașii de belzebub. S-au uns fătucile cu toate uleiurile și au curs felicitările.

Foto-Video

Pentru că ne-a plăcut atât de mult munca și calitatea pe care au livrat-o la nuntă, le-am solicitat serviciile și la botez. Ciprian Neculai pe partea de foto iar Emotion Collector pe partea de video. Am lăsat amintirile fetelor în mâinile lor și nu regret nimic.

DJ

Dj Sorin Gheorghiu a venit cu mare drag și a făcut super atmosferă. Fetelor le-a plăcut muzica și au gângurit pe ritm în landouri.

Tematica evenimentului

Jungla petrecerii a fost tematica botezului. S-a potrivit cu decorul sălii. Am pregătit pentru mărturii câte un animăluț. Pentru că mereu este un timp mort între venirea invitaților și startul petrecerii, le-am pregătit invitaților câteva activități. Le las aici pentru inspirație.

Internet Protocol A

Dacă la nuntă, invitații au încercat berea Haștemeleu, la botez, creația maestrului berar Pană, Internet Protocol A, a fost prezentă în cantități bahice. Cine dorește să o comande, o găsește aici.

Concluzie

Eu sper că lumea s-a simțit bine. Deși Leia&Mia au țipat cu capslock-ul pornit la biserică toată slujba, sper că vor aprecia peste ani că le-am făcut un prim party pe cinste. Noi: părinții și co-nașii le mulțumim tuturor celor care au venit și îi așteptăm la petrecerea de moț unde vom alege unchiul preferat!

Comentarii ( 2 )

 1. Mihaela

  Felicitări!
  Pentru fetițe, dar și pentru inspirația de care ați dat dovadă pentru organizarea evenimentului!

  1. Ion

   Multumesc frumos Mihaela!

Ce zici?