Ant-Man and The Wasp – Review-ul lui Ion

De : Ion0 Commentarii20 Vizualizari

Tăgăduire (disclaimer)

Ant-Man and The Wasp este filmul cu super-eroi al verii din partea Marvel. L-am vazut la Cinema City într-o sală cu niște plozi retardați care țipau și oameni cretini care stăteau cu telefonul aprins vorbind pe Whatsapp. Făcând abstracție de oameni proști am savurat filmul și o să îți zic câteva chestii despre el cu spoilere minore.

Review

În primul rând i-aș spune filmului The Wasp and Ant-Man pentru că viespia a furat show-ul și a avut un impact mai mare asupra mea decât omul-furnică. Cred că au vrut să dezvolte personajul viespiei mai mult decât furnica care a avut un întreg film plus câteva scene în Civil War.

Acțiunea filmului se plasează între evenimentele dintre sfârșitul lui Civil War și pocnitura din degete a lui Thanos. Filmul nu prea ne explică ce s-a întâmplat de nu au aparut Ant-Man si prietena lui zburatoare în Infinity War. Singura explicație o avem într-o scenă scurtă de dupa finalul filmului.

La o prima vizionare ai crede că filmul nu are legătură cu universul Marvel și că e făcut doar ca să fie ceva între cele 2 Infinity Wars. Eu sunt de părere că fiecare film este o piesă de puzzle în plus și fiecare peliculă din ultimii 10 ani explia câte o părticică din particularitățile universului lor imaginar. În acest sequel aflăm cum funcționează câmpul cuantic și probabil și mai important pentru viitor ni se dau niște direcții pentru următoarea generație de eroi unde fiica lui Ant-Man, Cassie, va avea un rol pivotal. Acest câmp cuantic cred că va face parte din planul eroilor de a-l înfrânge pe Thanos in următorul Avengers.

Filmul în sine nu este o supriză că este foarte bine făcut. Marvel ne răsfață de ani de zile cu filme de calitate din toate punctele de vedere. Acțiunea este excelentă, personajele sunt bine scrie și pline de umor. Apar mici forțări de notă dat fiind faptul că filmele astea apelează la o audiența largă de la copii la fani hardcore.

Personaje

Antagonistul este o gagică care are probleme cu câmpul cuantic și este puțin cleptomană. O să îți dai seama când o să vezi filmul care e treaba cu trânsa. Personajul meu preferat, după fata-viespie este Luis, aghiotantul lui Ant-Man. Filmul primește un plus mare datorită replicilor lui comice care pe alocuri fură lumina reflectoarelor de pe personajele principale. Apare și Morpheus din Matrix. Nu știu cum îl cheamăpe actor dar o să rămână mereu indiferent de ce film sau serial joacă, Morpheus. Rolulul lui nu este prea clar definit dar aruncă o pastilă (te-ai prins? pastilă…albastră sau roșie) că ar fi Goliath, un erou cu puteri asemănătoare lui Ant-Man. Michelle Pfeiffer apare și ea în rolul de gilf, dacă nu știi ce înseamnă, ești prea inocent.

Concluzie

Ant-Man and The Wasp nu este un film de care o să îți aduci aminte. Nu are nicio scenă care să te lase cu gură căscată sau care să te șocheze. Nici nu cred că au vrut un film de acest gen. Scopul lui este cum am spus și mai sus: să mai adauge informație, personaje la universul Marvel, dar și să stoarcă această vacă care face bani cu miliardul de 10 ani încoace. Sunt sigur că nu o să se oprească aici.

Nu mă înțelege greșit, este un film de vară bun. Îl recomand cu căldură.

Efecte: 90 de ioni – O să vezi reclamele evidente la Hot Wheels.

Firul narativ: 75 de ioni – Stiu că universul Marvel e vast dar parcă prea încearcă prea mult.

Personaje principale: 80 de ioni – Aghiotantul m-a încântat mai mult decât personajele principale.

Personaj negativ: 72 de ioni – Înțeleg motivația antagonistului principal, dar … slăbuț.

Verdict final: 79 de ioni 

 

Ce zici?