5 zile in Amsterdam

De : Ion0 Commentarii2 Vizualizari

Daca Europa ar fi o clasa de liceu, Olanda ar fi fata din prima banca cu 10 pe linie care vine impecabil in fiecare zi la scoala dar are un secret.

Ziua 1

Am plecat la drum pe 1 Martie cu cei 7 prieteni gata sa ne facem de cap in faimosul Amsterdam. Zborul cu KLM a fost ok, pretul putin piperat (vezi la final preturile). Prima impresie pe care am avut-o dupa iesirea din aeroport a fost senzatia de teleportare in anul 2050. Pe strada erau numai masini electrice, Tesla peste tot si cladiri scoase dintr-un film futurist.

Ne-a luat putin sa ne dumerim cu transportul. La ei lucrurile sunt impartite in 4: trenul, reteaua de transport in comun (metrou, tranvai, autobuz), biciclete si barci.

1.Trenul il folosesti de la aeroport pana in oras si din oras in alte orase. Costa 4 euro calatoria

2.Transportul in comun. Cartelele de calatorut au aceeasi valoare chiar daca mergi cu metroul, autobuzul sau tranvaiul. Sugestia mea este sa cumperi un pass de 48 de ore si sa te plimbi oricand, oricat fara sa iti favi griji de cate calatorii trbuie sa faci sa iesi mai ieftin. Oh si cat am folosit pass-urile astea

3.Bicicletele. O sa fii uimit sa afli ca sunt mai multe biciclete decat oameni in acest oras. Toata lumea are bicicleta, to

Ce zici?