Competiție Catan

De : Ion

Catan este un board game drăguț, creat în 1995 de un neamț, care dezvoltă spiritul de negociere și interacțiune între oameni. Are o poveste îndelungată cu multe premii câștigate, și multe extensii pe care le poți adăuga la jocul de bază. Daca nu ai jucat niciodată Catan și plănuiești să vezi cum este, NU încerca. Acest joc distruge prietenii vechi, relații, amiciții proaspete și este foarte posibil să fie inventat de Beelzebub însuși. Este elementul care îți va pune în balanță viața de cuplu, și te va face să te îndoiești de propria existență. Dar este foarte distractiv.

Pe o vreme când toată lumea este la mare și când afară sunt mai multe grade ca într-o vodkă de la moldoveni, m-am gândit să organizez un mic turneu de Catan cu cațiva prieteni care erau dispuși să iși sacrifice o vineri seara pentru câteva ore de negocieri intense. Mi-au răspuns pozitiv la provocare 12 persoane. Turneul s-a desfășurat cu 3 mese a câte 4 persoane, urmând ca cei ce câștigă, plus un norocos loc 2 ales la întâmplare să joace finala. Locația și premiul (Un board game „Game of Thrones – Intrigă în Westeros) au fost oferite de Thecon, detaliile logistice de mine și Pană. Marian Photography a fost partenerul media, care ne-a făcut poze.

Desfășurarea competiției:

S-a jucat foarte dur, toți participanții având o dorință arzătoare de a câștiga. La prima masă, a biruit cu un noroc nesfârșit, Alexandra. La masa 2, Claudia, iar la masa 3, Pană, probabil trișând. Finala s-a jucat cu cei trei, plus Ion, care a fost extras din cei care s-au plasat pe locul 2. După negocieri nesfârșite unde fânul, piatra, lutul, si lemnul au fost laitmotivul serii, Claudia a triumfat caștigând acest turneu și premiul oferit de Thecon. O felicit, și îmi doresc revanșa!

La final, din fericire nimeni nu s-a certat, toți participanții s-au distrat și au promis că o să mai joace. Dacă dorești să participi la următorul turneu, lasă un comentariu la post și vedem noi cum facem.

Le mulțumesc tuturor care au venit! Cam așa arată tabelul final, și câteva poze făcute de Marian:

Comentarii ( 2 )

  1. Miha

    Vreau sa particip in urmatorul! Please? No? Ok..

    1. Ion

      Daca promiti ca vii!

Ce zici?